Valbon – klasyka smaku

Propozycje
podania

Zapiekany croissant z serem Valbon Brie oryginalny

  • Czas

    20 minut

  • Porcja Porcja Porcja Porcja

    Porcja

SKŁADNIKI

Składniki
  • 4 francuskie rogale (croissanty)
  • 1 ser Valbon Brie oryginalny
  • 200 g szpinaku
  • 3 łyżki masła
  • Ząbek czosnku
  • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa

PRZEPIS

Przepis

Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy posiekany ząbek czosnku oraz szpinak. Mieszamy wszystko i odparowujemy płyn. Doprawiamy do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz gałki muszkatołowej.

Rogale przekrajamy wzdłuż na pół, smarujemy masłem. Do każdego rogala nakładamy porcję duszonego szpinaku, dodajemy po 2 plastry sera Valbon Brie oryginalny. Całość podpiekamy ok. 7-10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni – do rozpuszczenia się sera.